Izvor: B92, 26.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasaće se i u Republici Srpskoj

Banjaluka -- Za građane RS koji imaju državljanstvo Srbije i pravo glasa, biće organizovano glasanje na predstojećim predsedničkim izborima.

Generalni konzulat, u skladu sa izbornim zakonima Srbije i međunarodnim pravilima, ima zadatak da organizuje glasanje za građane koji imaju pravo glasa u Republici Srpskoj na svim izborima koji se u Srbiji organizuju.

"Mi obezbeđujemo uslove da se svi građani sa pravom glasa u RS, oni koji imaju državljanstvo i ličnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kartu Srbije, to svoje pravo i iskoriste u Konzulatu, gde će se otvoriti glasačko mesto i o čemu će se birači blagovremeno obavestiti", kazala je Jadranka Derajić.

Raste broj zahteva za državljanstvo Srbije

Generalni konzulat Srbije u Banjaluci svakodnevno prima zahteve građana Republike Srpske za državljanstvo Srbije, a do sada ih je primljeno više od dve hiljade.

Generalni konzul Jadranka Derajić izjavila je da se zahtevi za državljanstvo rešavaju "uobičajenom dinamikom koja odgovara ovoj vrsti postupka".

"Mnogi od podnosilaca zahteva već su dobili naše državljanstvo i tu nemamo nikakvih problema ni sa koje strane. Ukupne takse za državljanstvo iznose nešto manje od 380 konvertibilnih maraka", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.