Glas za LDP nije glas za Vučića

Izvor: B92, 18.Feb.2014, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Glas za LDP nije glas za Vučića"

Beograd -- Potpredsednik LDP Bojan đurić izjavio da LDP želi da na predstojećim izborima osvoji što veći broj glasova bez obzira da li će biti opozicija ili će biti vlast.

Đurić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da na početku prošle izborne kampanje glas za LDP nije bio glas za Borisa Tadića, kao što ni sada nije glas za predsednika SNS Aleksandra Vučića.

Na pitanje novinara o izjavi lidera LDP-a Čedomira Jovanovića da neće da ratuje u predizbornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kampanji, već da radi sa Vučićem i SNS-om, Đurić je odgovorio da je to bila poruka čitavoj javnosti i svim učesnicima u političkom životu da se u kampanji govori o konkretnim pitanjima i o tome šta je moguće uraditi.

"Velika je zabluda da je populacija penzionera vezana isključivo za partije PUPS ili SPS", istakao je potpredsednik LDP-a.

Đurić je najavio da će, ukoliko LDP posle izbora bude u prilici da obavlja vlast, u svim javnim preduzećima biće raspisani konkursi na kojima će biti izabrani direktori.

Potpredsednik LDP-a je naglasio da se ekonomske reforme moraju obaviti i da se država mora povući iz svih sektora privrede, gde joj nije mesto i pravi enormne gubitke, a to su, pre svega, javna preduzeća kao što su "Srbijagas", "Železnice" i nekoliko stotina javnih komunalnih preduzeća na lokalnom nivou.

Đurić je potvrdio da će LDP na izborima učestvovati sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom Sandžaka, ističući da mu smeta što se čitava ili dobar deo islamske zajednice i vrednosti islama dovode u pitanje, pri čemu se mešaju verski stavovi jedne verske zajednice sa političkim nastupom na izborima.

"Neprihvatljivo je da ostavimo više od trećine Bošnjaka, bošnjačkih birača u Sandžaku van političkog života i parlamenta, jer bi to bilo opasno, pogotovu zbog napetosti koje postoje u Sandžaku", ocenio je Đurić.

Prema njegovim rečima i za LDP i Bošnjačku demokratsku zajednicu Sandžaka prihvatljivo je zalaganje za ekonomske i socijalne reforme, u oblastima obrazovanja, zdravstva i penzijskog sistema.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.