Genijalan trik za topljenje čokolade

Izvor: Kurir, 02.Mar.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Genijalan trik za topljenje čokolade

Ako uživate u pripremama poslastica s čokoladom, ovaj trik će vam sigurno biti od pomoći

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa.

Ljubitelji čokolade će biti oduševljeni ovim trikom koji će ubrzati pripremu poslastica, a neophodan je  aparat koji se često koristi, ali do sada nije imao svoju ulogu u kulinarstvu.

Čokoladu uglavnom topimo na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Međutim, ovaj omiljeni sastojak za poslastice možete otopiti i pomoću >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fena za kosu.

U posudu stavite izlomljenje komadiće čokolade i zagrevajte ih fenom. Neka vaš aparat za sušenje kose bude udaljen 20-25 centimetara od čokolade i uperen direktno u slasnu namirnicu.

Povremeno promešajte čokoladu i zagrevajte je dok se potpuno ne otopi i postane glatka masa.

Sada možete nastaviti s pripremom poslastica ili otopljenom čokoladom preliti već pripremljne slatkiše, voćne kupove ili sladoled.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Čokoladna torta gotova za 15 minuta

Saveti za čišćenje mikrotalasne rerne

9 saveta za pripremu hrskavih krompirića iz rerne

Brza torta sa bananama i keksom

Očistite naslage masnoće s posuđa na jednostavan način

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.