Geni krivci za kasno buđenje

Izvor: Blic, 07.Dec.2011, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geni "krivci" za kasno buđenje

Grupa britanskih naučnika otkrila je gen koji utiče na buđenje u kasnijim prepodnevnim časovima, nakon što je ispitala navike vezane za spavanje više od 10.000 Evropljana, objavio je BBC.

Istraživanje je pokazalo da nosioci gena ABCC9, koji utiče na nivo energije ćelija u organizmu, imaju potrebu da spavaju 30 minuta duže od onih koji ga nemaju.

Naučnici su sproveli isto istraživanje na vinskim mušicama koje, takođe, mogu da imaju taj gen.

Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su primetili da mušice koje nemaju gen ABCC9 spavaju u proseku tri sata manje od onih koje ga imaju.

Povezane vesti: Ako ne možete da živite bez kafe, krivi su vaši geni Otkriven gen uzročnik kratkovidosti Test otkriva hoćete li doživeti stotu Zoo vrt "oživljava" izumrle životinje

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.