Izvor: Southeast European Times, 03.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni sekretar UN Ban postavio novog specijalnog predstavnika na Kipru

03/06/2010

NIKOZIJA, Kipar -- Generalni sekretar UN-a Ban Ki-Mun u sredu (2. juna) postavio je Lizu Butenhajm za svog specijalnog predstavnika i šefa mirovne misije UN-a na Kipru. Butenhajm, iz Sjedinjenih Država, naslediće Taj-Bruk Zerihuna iz Etiopije, koji je u aprilu imenovan na funkciju u UN-u u Njujorku.

U međuvremenu, kiparski predsednik Demetris Kristofijas otkazao je u četvrtak razgovore o ponovnom ujedinjenju podeljenog ostrva, navodeći kao razlog nedavnu izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << lidera kiparskih Turaka Derviša Eroglua, koji je rekao da se ne oseća obaveznim prema Banovom apelu. Generalni sekretar je pozvao njih dvojicu da vode razgovore na osnovu "parametara UN [i] rezolucija Saveta bezbednosti UN", kao i dva zajednička saopštenja izdata u prošlosti. UN su rekle da su i Eroglu i Kristofijas pozdravili Banove reči. (CNA, Rojters - 03/06/10; internet strana UN - 02/06/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.