Generalna skupština UN pozvala Rusiju da povuče vojsku iz Pridnjestrovlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalna skupština UN pozvala Rusiju da povuče vojsku iz Pridnjestrovlja

Rezoluciju su podržale 64 države

Generalna skupština Ujedinjenih nacija pozvala je Rusiju da povuče svoje vojnike iz Pridnjestrovlja. Nacrt rezolucije koji je predložila Moldavija podnet je na glasanje u petak. , protiv je bilo 14, a još 83 zemlje su bile suzdržane.

Pročitajte i: 

U dokumentu se izražava "duboka zabrinutost povodom razmeštanja Operativne grupe ruske vojske i naoružanja na teritoriji Republike Moldavije bez saglasnosti te >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << države – članice UN".

Nacrt rezolucije "insistira na tome da Ruska Federacija bez pogovora i daljeg odugovlačenja završi uredno povlačenje Operativne grupe ruske vojske i naoružanja s teritorije Republike Moldavije".

Usvojena je i odluka da se u preliminarni dnevni red 73. sednice Generalne skupštine UN uvrsti pitanje o "potpunom povlačenju inostranih oružanih snaga s teritorije Republike Moldavije".

BONUS VIDEO: ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK NEVREMENA: NEBO SE OTVORILO I ZASULO Lozovik: Meštani ne pamte ovako nešto

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.