Generalna proba sopstvene sahrane

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalna proba sopstvene sahrane

Ako je ikoga interesovalo kako će izgledati njegova sahrana, sada to može i da proveri ukoliko se prijavi na "kurs dobrog umiranja" u Seulu. Učesnici "režiraju" sahranu, pišu oproštajna pisama, organizuju pogrebnu povorku...

Cilj ovog bizarnog kursa koji pohađa oko 70 Korejanaca je da polaznici bolje upoznaju sebe, prijatelje i porodicu i da više cene život jer je moto "generalne probe" sopstvene sahrane - "Ne uzimajte život zdravo za gotovo".

Jedan od učesnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ha Ju So kaže da mu je kurs i te kako pomogao da vrati samopouzdanje jer je, kada je napunio 60 godina, počeo da oseća strah od smrti.

"Svakodnevno sam se pitao da li će mi biti ovo poslednji dan? Koliko mi je još ostalo? Ovo je bila prilika da vidim kako će izgledati moja sahrana..."

U tradicionalnoj žutoj odeći od konoplje legao je u kovčeg, a njegove kolege koje su ga došle ispratiti "pretposlednji put"... Ipak, kada su zatvorili poklopac, Ha Ju So kaže da mu nije bilo ni malo prijatno, jedva je čekao da sve završi...

"Više ne razmišljam o tome koliko mi je dana ostalo, sada nastojim da svaki ispunim nečim lepim."

1. Slušajte radio i osvojite - sahranu

2. Sajt za direktan prenos sahrana

3. I posle smrti - internet

4. Umrla od šoka kad se probudila na svojoj sahrani

5. Nemaju vozilo za prevoz pokojnika

6. Bruka: Zamenili pokojnika sa nepoznatim čovekom

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.