Izvor: B92, 07.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Milošević: Nisam kriv

Hag -- Dragomir Milošević izjavio je da nije kriv ni po jednoj od sedam tačaka haške optužnice koja ga tereti za zločine oko Sarajeva.

"Nisam kriv, časni sudijo," izjavio je ovaj general Vojske Republike Srpske, koji se prošlog petka doborovoljno predao sudu, odbacujući navode optužnice koja ga tereti za granatiranje Sarajeva, otvaranje snajperske vatre po civilima i terorisanje stanovništva tog grada, javlja specijalni izveštač B92 iz Haga Ljubica Gojgić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema navodima Tužilaštva, u periodu od avgusta 1994. do novembara 1995, na koji se odnosi optužnica, pripadnici Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS, koji su bili pod komandom generala Miloševića, ubili su ili ranili više hiljada žitelja Sarajeva.

Podsećamo, u Tribunalu je već izrečena jedna presuda za granatiranje Sarajeva kojom je general Stanislav Galić, Miloševićev prethodnik na mestu komandanta Romanijskog korpusa, osuđen na 20 godina zatvora. Galićeva odbrana uložila je žalbu na presudu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.