Gejts: Pristup internetu nije prioritet čovečanstva

Izvor: B92, 04.Nov.2013, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gejts: Pristup internetu nije prioritet čovečanstva

"Tehnologija je čudesna", rekao je Bil Gejts, ali i odmah dodao da ona neće spasiti svet.

U razgovoru s novinarom Timesa, jedan od osnivača Microsofta rekao je da tehnološki napredak svakako ima svoje prednosti, ali da neće zadovoljiti potrebe onih kojima je pomoć najpotrebnija.

"Ja svakako volim tehnologiju, ali kada govorimo o poboljšanju životnih uslova moramo se pozabaviti mnogo jednostavnijim stvarima kao što su preživljavanje i podizanje dece", nastavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tehnološki mogul koji već godinama finansira istraživanje malarije, a milijardama dolara je doprineo suzbijanju siromaštva u slabo razvijenim zemljama, piše Huffington Post.

Osvrnuo se i na nedavnu izjavu i obećanje čelnika Facebooka, Marka Zakerberga, da će čitavom svetu omogućiti pristup internetu. Gejtsu se ideja sviđa, ali kad su ga upitali vidi li taj projekat kao jedan od svetskih prioriteta, on je spremno odgovorio: "Kao prioritet? Vi se šalite".

"Ako smatrate da je pristup internetu ključna stvar, to je u redu. Ja to ne mislim", dodao je i nastavio sa svojim viđenjem problema:

"Malarija ubija decu i uništava populaciju desetinama hiljada godina. Nemoguće je izračunati koliko je štete nanela svetu, ali imamo mogućnost da nadogradimo oružje protiv nje kroz generacije i da joj napokon stanemo na kraj".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.