Gejts: Predstoji oštra borba u Avganistanu

Izvor: RTS, 31.Avg.2009, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gejts: Predstoji oštra borba u Avganistanu

Amerikancima predstoji oštra borba u Avganistanu, naveo američki sekretar za odbranu Robert Gejts. Pesimistične procene situacije u toj zemlji preterane, smatra Gejts.

Američki sekretar za odbranu Robert Gejts rekao je da Amerikancima predstoji oštra borba u Avganistanu, ali i da su pesimistične procene situacije u toj zemlji preterane.

"Slika situacije u Avganistanu je puna suprotnosti. Tamo ima mnogo izazova, ali mislim da su neke sumorne ocene preterane", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Gejts za televiziju "Blumberg".

Gejts je ocenio protekle izbore u Avganistanu kao pozitivne, uprkos kontroverzi oko njihovog ishoda i dodao da se broj žrtava među američkim vojnicima u toj zemlji ipak povećava.

"Bez sumnje nam predstoji oštra borba i mnogo izazova", dodao je Gejts.

U međuvremenu, komandant zapadnih snaga u Avganistanu, general Stenli Mekristal, rekao je da je situacija u toj zemlji veoma teška, ali da je "pobeda moguća, uz promenu strategije", preneo je Rojters.

Zvaničnici za sada nisu objavili da li će Mekristal, koji komanduje kontingentom od najmanje 100.000 američkih i vojnika NATO, tražiti pojačanje, kako bi sproveo svoju novu strategiju.

Američki predsednik Barak Obama smatra situaciju u Avganistanu prioritetom u svojoj spoljnoj politici, podseća britanska agencija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.