Gegić sve bliže spasu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2015, 04:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gegić sve bliže spasu

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije čini sve da iz ratom zahvaćenog Jemena izvuče Muhedina Gegića (40), poreklom sa Peštera, koji u ovoj državi, sa suprugom Jemenkom i četvoro dece boravi od 2006. godine. Pre nekoliko dana Gegić je iz malog grada Taiza apelovao da ga Srbija izvuče bar do Džibutija, jer je njen državljanin, naglašavajući da se svuda oko njega vode borbe, da je ostao bez dvoje kola i 15.000 evra i da je njegov i život njegove porodice ugrožen.

U MIP-u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbije saopšteno je da je Gegić sa porodicom uspeo da dođe do Sane, glavnog grada Jemena, da je u kontaktu sa nekoliko ambasada Srbije u regionu i da država čini sve da ga, kao u slučaju studenta Suada Dacića, evakuiše iz ove zemlje. Problem je što svi članovi njegove porodice nemaju potrebne dokumente.

Podsetimo, Muhedin Gegić u Nemačkoj ima oca Jusufa i majku Rahimu sa kojima, zajedno sa njegovom trojicom sinova, živi i njegova bivša (razvedena) supruga Hedija Gegić. Prilikom nedavnog boravka u Veljem Polju kod Tutina, gde imaju kuću, Muhedinovi roditelji i bivša supruga izjavili su da je Muhedin napustio njihov dom još 2002, da je pristupio pokretu vehabija i da od tada ne znaju: šta je sa njim, iznenadili su se kada su saznali da u Jemenu ima suprugu i četvoro dece i izrazili sumnju da su sva deca njegova. Apelovali su da se pomogne njemu, ali ne i ostatku njegove porodice.

Niko ne zna kako se Gegić obreo u Jemenu, ali se zna da on nije, poput nekih drugih vehabija koji ratuju u Siriji i Iraku, tamo otišao da se bori, jer 2006. godine u Jemenu nije bilo rata. Pretpostavlja se da su ga u ovu zemlju odveli supruga Jemenka, pokret kome je pristupio ili možda biznis.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Još jedan Sandžaklija ‘zarobljen’ u Jemenu – Muhedin Gegić tražio pomoć ambasada Srbije

Izvor: SandzakPress.net, 17.Apr.2015

Svijet – Ministarstvo spoljnih poslova Srbije čini sve da iz ratom zahvaćenog Jemena izvuče Muhedina Gegića (40), poreklom sa Peštera, koji u ovoj državi, sa suprugom Jemenkom i četvoro djece boravi od 2006. godine. Prije nekoliko dana Gegić je iz malog grada Taiza apelovao da ga Srbija izvuče...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.