Gde ćemo moći na letovanje ove sezone? (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2021, 15:30

Gde ćemo moći na letovanje ove sezone? (AUDIO)

Poslednjih sedmica govori se o izdavanju vakcinalnog pasoša koji bi putnicima omogućavao nesmetano kretanje i prelazak granica. S obzirom na to da nije utvrđeno da li vakcinisane osobe mogu da prenose virus, još nije postignut dogovor o izdavanju takvog dokumenta. Takođe nije određen ni protokol na osnovu kojeg ćemo putovati.

U nekim turističkim agencijama su već u ponudi aranžmani za pojedine turističke destinacije poput Grčke, Turske, Egipta, Bugarske, Albanije, Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gore iako se za prve četiri zemlje čeka da se objavi protokol za ulazak turista.

"Interesovanja putnika već ima. Mi smo dogovorili sa grčkim partnerima sve u vezi sa predstojećom sezonom, šta i kako možemo da radimo, znači mi smo spremni" govori Dragana Vučetić u ime svoje agencije.

Takođe su pružaoci usluga u Grčkoj spremni da dočekaju turiste, to saznajemo od vlasnika turističkog objekta u Leptokariji, Sakisa Kamorususa.

"Sve smo pripremili za predstojeću sezonu sa partnerima iz Srbije, pripremamo turističke aranžmane za turiste kako za prijatelje iz Srbije tako i za ostale, uz poštovanje mera bezbednosti. Očekujemo dobru odluku iz sporazuma naših dveju zemalja i nadamo se da će leto 2021 biti uspešnije.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić nam odgovara u koje zemlje možemo sada da uđemo bezuslovno:

"U regione Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore i BIH možemo da uđemo i sada bez PCR testa i imamo uveravanja da će to tako i ostati, bitna nam je takođe i Bugarska koja je zanimljiva našim turistima. Trenutno je neophodan PCR test za Tursku, za ovu sezonu imamo najavu da će biti ukinut krajem marta i tome se nadamo. Za Španiju i Italiju još ne znamo šta će se dešavati".

U turističkim agencijama saopštavaju da će cene turističkih aranžmana biti gotovo iste kao 2019 godine, uslovi za otkazivanja nešto blaži, a da su hotelijeri obećali da neće biti problema oko povraćaja novca za otkazane rezervacije.

Detalje u vezi sa uslovima putovanja znaće se krajem marta ili početkom aprila a odluku o tome doneće Krizni štab.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.