»Gazprom« za spas Borca?

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2015, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Gazprom« za spas Borca?

U pregovorima smo sa "Gazpromom", koji bi mogao da postane naš generalni sponzor, rekao je Draško Ilić, predsjednik FK Borac, i tako najavio dolazak naftnog giganta na Gradski stadion.

Banjalučani su već sezonama u teškoj finansijskoj situaciji i izlaz bi mogao da bude sponzorstvo ruskog privrednog giganta koji je u svijetu poznat kao veliki ulagač u sport. Između ostalog, sponzor je fudbalske Lige šampiona, te klubova poput Crvene zvezde, Čelsija, Zenita i Šalkea, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ističe se ulaganjima i u druge sportove pa je tako i generalni sponzor SEHA lige, regionalnog prvenstva za rukometaše. Ilić je svjesan da bi to bio veliki pomak naprijed u funkcionisanju kluba, ali isto tako ističe da su pregovori u toku i da realizacija ovog projekta još nije ni blizu kraja. Predsjednik u ostavci je zatim pričao i o budžetu za narednu sezonu.

"Da bismo izvršavali sve obaveze tokom cijele sezone, potrebno nam je oko 1.200.000 KM, a ako tome dodamo obaveze održavanja stadiona i isplaćivanje reprograma koje smo potpisali sa povjeriocima, treba nam oko 1.700.000 KM. 'Gazprom' nije jedini sa kojim pregovaramo o sponzorstvu i nadamo se da ćemo uskoro imati mnogo jasniju sliku", kazao je Ilić, koji je zajedno sa saradnicima pripremio program stabilizacije kluba koji će se uskoro naći pred Upravnim odborom, a nakon toga i pred Skupštinom kluba, čija sjednica bi trebalo uskoro da bude održana.

Banjalučani u nedjelju (20 časova) počinju novu sezonu u BH Telecom Premijer ligi BiH, i to protiv Željezničara, a sve to ne bi bilo moguće bez pomoći Milorada Dodika, predsjednika RS, i Vlade RS, koji su finansijski pomogli "crveno-plavima" da riješe dugovanja kako bi dobili licencu. Ilić je još jednom zahvalio, te istakao da je veoma srećan što je pomoć dobio i FK Slavija.

U petak su predstavljena i pojačanja koja su već potpisala ugovore s Banjalučanima, i to Siniša Saničanin, Zvezdan Đorđilović, Srboljub Jandrić, Mile Paštar, Nemanja Vidović, Stojko Kikić i Demir Jakupović. Golman Bojan Jović je u Srbiji kako bi riješio sve za dobijanje radne dozvole, dok se u subotu očekuje dolazak veziste Milana Stojanovića iz Sloge Petrovac na Mlavi. Vezni red bi trebalo da pojača i Mićo Kuzmanović, fudbaler Jagodine i mladi reprezentativac BiH, a rješenje za problem u napadu trebalo bi da bude Daniko Kovačević, sa kojim su pregovori u toku i on je trenutno član Sloge Petrovac na Mlavi. Banjalučani će u novoj sezoni imati jednu od najmlađih ekipa, a golobradi igrači željni dokazivanja imaće priliku kvalitet da pokažu već protiv Željezničara.

"Nije realno da govorimo o borbi za sam vrh tabele ove sezone, ali ne smijemo ni da razmišljamo o tome da budemo 10. u prvenstvu, što garantuje opstanak. Prvi ispit imamo već protiv Željezničara i znamo njihovu snagu. Naš adut je što nas ne poznaju baš najbolje jer smo mnogo promijenili ekipu od prošle sezone", rekao je Vlado Jagodić, trener Borca, koji u ovom meču neće moći da računa na Kikića, Jovića i Nebojšu Runića.

Jedna od uzdanica Jagodića u ovoj sezoni biće kapiten Aleksandar Subić, koji je prošle sezone bio među najboljim igračima BH Telecom Premijer lige BiH. Prelazni rok još traje, ali Subić će i pored interesovanja drugih klubova, po svemu sudeći, i naredne sezone igrati na Gradskom stadionu.

"Bilo je ponuda, ali najvjerovatnije ostajem u Borcu i ove sezone. Pretrpjeli smo dosta promjena u igračkom kadru i došlo je dosta mladih igrača željnih dokazivanja. O Željezničaru ne treba trošiti riječi, ali mi smo puni samopouzdanja, igramo pred našim navijačima i nadamo se pobjedi", kazao je Subić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.