Čak 300.000 vojnika spremno da uništi Hamas: Gaza će postati grad šatora VIDEO

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 20:53

Čak 300.000 vojnika spremno da uništi Hamas: "Gaza će postati grad šatora" VIDEO

Izrael se sprema da pošalje 300.000 vojnika u Gazu dok se snage te zemlje spremaju da unište Hamasovu sposobnost da izazove još više užasa.

Izraelske odbrambene snage (IDF) udaraju po gusto naseljenom pojasu otkako je teroristička grupa masakrirala gradove i sela i kidnapovala civile.

Njeni vazdušni udari prethode, kako se očekuje, masovnoj kopnenoj invaziji na područje koje ima dva miliona ljudi, nakon što je Benjamin Netanjahu pozvao rezerviste.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Izveštaji navode da je portparol IDF rekao da će Gaza završiti kao "šatorski grad". Oklopna vozila, uključujući tenkove, spremaju se da uđu, a artiljerija se takođe gomila na granici kao deo operacije "Gvozdeni mačevi".

Džonatan Konrikus, portparol ID, rekao je da se vojska sprema "da izvrši misiju koju je dala izraelska vlada... kako bi bili sigurni da Hamas, na kraju ovog rata, neće imati nikakve vojne sposobnosti pomoću kojih mogu da prete ili ubijaju izraelske civile“.

Očekuje se da će sve bitke u gustom urbanom okruženju, od kojih se većina sastoji od domova izgrađenih na mestima u kojima su nekada bile smeštene izbeglice koje beže iz svojih bivših domova u današnjem Izraelu, biti žestoke.

Uništenje Hamasa biće težak cilj za postizanje, posebno sa iskustvom grupe u pobuni u oblastima pod okupacijom Izraela.

Joav Galant, ministar odbrane, rekao je vojnicima: "Nećemo dozvoliti realnost u kojoj se ubijaju izraelska deca", i dodao:

"Uklonio sam svako ograničenje, eliminisaćemo svakog ko se bori protiv nas i upotrebićemo sve mere koje su nam na raspolaganju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.