Gaza: Izraelski vojnici ubili četvoricu Palestinaca, ranili više od 150

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaza: Izraelski vojnici ubili četvoricu Palestinaca, ranili više od 150

Izraelski vojnici, koji su pucali s druge strane ograde na granici pojasa Gaze i Izraela, ubili su danas četvoricu Palestinaca, uključujući 15-ogodišnjeg dečaka, a ranili više od 150 njih, saopštili su zdravstveni zvaničnici.

Broj Palestinaca koje su ubili izraelski vojnici tokom protesta od kraja marta time je porastao na 32, dok je više od 1.600 osoba ranjeno u protekle tri nedelje, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja Gaze, navodi AP.

Nekoliko hiljada Palestinaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učestvovalo je u današnjim protestima protiv izraelske blokade, zahtevajući "pravo na povratak" na sadašnju teritoriju Izraela, što su četvrte masovne demonstracije od kraja marta.

Ministarstvo zdravlja Gaze navelo je da su trojica ubijenih muškaraca imala oko 20 godina, a da je četvrta žrtva 15-ogodišnji dečak.

Ukupno 729 učesnika protesta danas je povređeno, među kojima je i 156 onih koji su ranjeni u pucnjavi, navodi ministarstvo i dodaje da je petoro povređenih u ozbiljnom stanju.

Među povređenima su i oni koji su pretrpeli posledice suzavca, ili su ranjeni gumenim mecima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.