Gavrić: Da se vratim, ubili bi me

Izvor: B92, 06.Jan.2012, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gavrić: Da se vratim, ubili bi me

Kejptaun -- Dobrosav Gavrić, osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, kaže da strahuje da će, ukoliko se vrati, u Srbiji biti ubijen.

Južnoafrički mediji javili su 14. decembra da je Gavrić, pod lažnim imenom, priveden u toj zemlji zbog posedovanja droge, a pre desetak dana, pošto je utvrđen njegov identitet, uhapšen je po međunarodnoj poternici Srbije.

Dan pre toga Gavrić je dao intervju za ,,Mejl end Gardijan", u kome je rekao da strahuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će, ako se vrati u Srbiju, ,,pasti" kao žrtva osvete Arkanovih sledbenika.

On je, u međuvremenu, podneo zahtev za izbeglički status u Južnoj Africi i planira da se bori protiv zahteva Srbije za njegovo izručenje, tvrdeći da je nevin, da je sudski proces protiv njega 2006. u Srbiji bio nepravedan i da bi mu boravak u zatvoru dodatno ugrozio zdravlje.

Gavrić je bio 23-godišnji policajac kada je optužen za ubistvo Arkana, u januaru 2000. On danas sebe opisuje, kako navodi list, kao nevinog i nesrećnog čoveka, koji je ustreljen u dve države tokom obračuna bandi.

List dodaje i da je Gavrić ostao prilično nejasan objašnjavajući to kako su on, njegova žena i dvoje dece napustili Srbiju i došli u Južnu Afriku, gde su odmah pokrenuli posao, iako Gavrić tvrdi da je u tu zemlju stigao sa turističkom vizom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gavrić tvrdi da će ako se vrati u Srbiju biti ubijen

Izvor: Studio B, 06.Jan.2012

Dobrosav Gavrić, osuđen u Srbiji 2006. na 30 godina zatvora za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, rekao je da strahuje da će ukoliko se vrati u Srbiji biti ubijen, prenosi južnoafrički nedeljnik Mejl end Gardijan ..Južnoafrički mediji javili su 14. decembra da je Gavrić, pod lažnim imenom,...

Nastavak na Studio B...

Gavrić se plaši osvete Arkanovih sledbenika

Izvor: Mondo, 06.Jan.2012

Dobrosav Gavrić, osuđen u Srbiji 2006. na 30 godina zatvora za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, rekao je da strahuje da će ukoliko se vrati u Srbiji biti ubijen, prenosi danas južnoafrički nedeljnik Mejl end Gardijan.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.