Gaudlok za radost Fenerovih Srba

Izvor: Mondo, 17.Okt.2014, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaudlok za radost Fenerovih Srba

Američki bek trojkom odlučio meč protiv Armanija. Bjelica i Bogdanović zajedno 19 poena, uz dosta promašaja. Teodosić odmah zablistao.

Foto: euroleague.net

Utakmice prvog kola Evrolige igrane u petak nisu ljubiteljima košarke "servirale" nijedno iznenađenje, mada je bilo kvalitetnih i uzbudljivih okršaja.

Fenerbahče je posle furioznog početka bio primoran da igra rezultatsku "klackalicu" sa Emporio Armanijem, a ishod je trojkom u 40. minutu "prelomio" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najbolji igrač utakmice, Endru Gaudlok.

Bivši bek Lejkersa i Uniksa ubacio je 19 poena, uz četiri skoka i četiri asistencije, dok su Nemanja Bjelica (11 poena) i Bogdan Bogdanović (osam) šutirali po 1/5 za tri poena, ali su to nadomestili učinkom u drugim elementima.

Bjelica je imao pet skokova i tri ukradene lopte, a Bogdanović po četiri skoka i asistencije.

Željko Obradović je sa prilično izmenjenim timom u odnosu na proleće uspešno počeo novi ciklus takmičenja, ali sigurno je da od svojih izabranika očekuje mnogo bolje predstave.

Barselona se u istoj grupi namučila sa Bajernom - 83:81, u čijim redovima je Duško Savanović postigao 10 poena, Vasilije Micić šest, dok se Vladimir Štimac nije "upisao".

Tu je i Panatinaikos, koji je slavio kod kuće protiv Turova 84:77. Poljski prvak u ovako jakoj grupi ima minimalne šanse za plasman u Top 16, ali može da napravi razliku u vrhu tabele sa samo jednom ili dve pobede.

Real Madrid, prošlosezonski finalista, celo prvo poluvreme je gubio od Žalgirisa, ali je na kraju slavio komotnom razlikom, dok je Alba posle nedavnog trijumfa nad San Antonio Sparsima uvidela da će takmičarske utakmice u Evroligi biti dosta drugačija priča.

Ekipa Saše Obradovića u Berlinu je ubedljivo poražena od CSKA (68:84), u čijim redovima je briljirao Miloš Teodosić sa 15 poena, osam skokova(!), pet asistencija i dve "krađe".

Treba istaći i partiju Tarensa Kinzija u pobedi Nižnjeg nad Sasarijem - 17 poena, sedam skokova, četiri asistencije.

REZULTATI PRVOG KOLA:

Grupa A

Real - Žalgiris 80:71

Nižnji Novgorod - Sasari 88:86

u četvrtak

Efes - Uniks 82:76

Grupa B

Alba - CSKA 68:84

u četvrtak

Cedevita - Unikaha 63:78

Makabi - Limož 92:76

Grupa C

Fenerbahče - Armani 77:74

Barselona - Bajern 83:81

Panatinaikos - Turov 84:77

Grupa D

u četvrtak

Crvena zvezda Telekom - Galatasaraj 76:68

Valensija - Olimpijakos 68:71

u sredu

Laboral Kuća - Neptunas 88:69

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.