Gaučosi demolirali svetskog šampiona

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 08.Sep.2010, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaučosi demolirali svetskog šampiona

Argentina pobedila Španiju 4:1 u prijateljskoj utakmici u Buenos Airesu.
"Gaučosi" su valjda iskalili sav bes. Oni su eliminisani u četvrtfinalu Mundijala u Južnoj Africi i to je ostavilo traga na njima. Sve frustracije izlečili su na svetskom i evropskom šampionu.

Dočekali su Špance na stadionu Monumental (na kome igra River Plata) u prijateljskoj utakmici i - isprašili ih 4:1 (3:0).

>> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << style="font-size: 14px;" />Doduše, na klupi nije bilo Maradone kao na Mundijalu. Selektor Argentine je sada Serhio Batista, koji je u reprezentaciju vratio igrače Intera, Estebana Kambijasa i Havijera Zanetija (nije ulazio u igru).

I počeo je Batista sa trojicom napadača što mu se brzo isplatilo. 

Već u desetom minutu domaćin je poveo, tri minuta kasnije bilo je 2:0, a u 34. i 3:0.

Lionel Mesi je "načeo" Špance na asistenciju Karlosa Teveza. U strelce se zatim upisao i Gonzalo Iguain pošto se našao "oči u oči" sa Pepeom Reinom.

Španski golman je kasnije napravio veliku grešku koju je u ubedljivo vođstvo od 3:0 pretvorio Tevez.

U 84. minutu Ljorente je smanjio prednost "gaučosa", ali je konačan rezultat postavio Kun Aguero u 91. minutu na centaršut Gabrijela Hajncea.

ARGENTINA: Romero - Zaneti, Demikelis, Gabi Milito, Haince - Maskerano, Ever Banega, Kambijaso - Mesi (od 88. D'Alesandro), Iguain (od 68. Aguero), Tevez (od 59. Di Marija).

ŠPANIJA: Reina (od 47. Valdes) - Arbeloa, Pike, Marćena, Monreal - Buskets, Ćabi Alonso (od 70. Pedro), Fabregas (od 57. Ćavi) - Inijesta (od 47. Kazorla) - Vilja (od 47. Ljorente), Silva (od 47. Hesus Navas).
 
Izvor: MONDO

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.