Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gatelari: Medić naredio ubistvo

Bivši bokserski šampion Laki Gatelari (62) nagodio se da svedoči protiv svog prijatelja, milionera Rona Medića (64), optuženog za naručeno ubistvo.

Poznati građevinski preduzimač navodno je bio spreman da plati pola miliona dolara za likvidaciju bivšeg partnera Majkla Mekgerka (45) jer je od njega pravio "temu za ismejavanje u istočnim predgrađima Sidneja" i "budalu pred njegovom ženom i detetom".

Mekgerk je, kako se navodi, već ranije koštao Medića milione >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dolara zbog sudskih parnica u vezi sa zajedničkim poslovima koji nisu okončani kako je planirano. Zbog toga je Medić verovao da mu je Mekgerk naneo sramotu.

- Treba da stavim tačku na ovo. Potrebna mi je tvoja pomoć. Potrebno mi je da mi nađeš nekoga da ubije za mene.

Ove navodne Medićeve reči nalaze se na 19 stranica izjave koju je Kruna predočila sudiji Alenu Moru pred Centralnim lokalnim sudom u Sidneju ove

Mimo optužnica protiv Gatelarija, Kaminića i Medića, pred sudom su izvedena još dvojica optuženih za ubistvo. To su Haišam Safetli (46) i njegov prijatelj Kristofer Estefan kome je bilo 19 godina kad je Mekgerk usmrćen. Obojica su priznali da su bili prisutni na mestu zločina kad je Mekgerk ubijen, pili viski i pušili marihuanu, ali poriču da su pucali.

nedelje. S izjavom se složio autor tvrdnji - bivši bokser Fortunato Laki Gatelari, koji je odlučio da prizna krivicu po optužbi za zaveru za ubistvo Mekgerka, a u zamenu za svedočenje protiv Medića.

Gatelari, nekadašnji Medićev prijatelj i njegov uterivač dugova, izjasnio se krivim kao saučesnik pre počinjenog ubistva. Ovo optužba nosi maksimalnu kaznu doživotnog zatvora. Ranije je bio optužen da je dogovarao ubistvo i bio saučesnik pošto je zločin počinjen.

Na sudu nije navedeno da li je državni pravobranilac Greg Smit odobrio Gatelariju imunitet od krivičnog gonjenja, ali se može zaključiti da je bivši bokser pristao da da iskaz protiv Medića.

Tužba tereti tajkuna da je bio autor plana za ubistvo i da je dao novac potreban za Mekgerkovu likvidaciju.

U dokumentu za sud, Gatelari je naveo da je Medić počeo od kraja marta 2009. godine da traži da Mekgerk bude ubijen. Gatelari tvrdi da mu je Medić rekao:

Mekgerk je usmrćen hicem u glavu, 3. septembra 2009. godine, pred porodičnom kućom u Kremornu. Njegov tada devetogodišnji sin prisustvovao je likvidaciji. Pola sata kasnije, Medić, Gatelari i njegov prijatelj Senad Kaminić izašli su iz salona za masažu Babilon na sidnejskom Hejmarketu. Medić je zatim otišao u bar u ulici Blaj. U izjavi je Gatelari rekao da je Medić želeo da "obezbedi da se nađe na javnom mestu kad se zločin dogodi".

"Moram da na ovo stavim tačku, potrebna mi je tvoja pomoć, da mi nađeš nekoga da ubije za mene."

- Jesi li siguran, jer onda nema povratka nazad - rekao je Gatelari, na šta je Medić navodno odgovorio: "Jesam, apsolutno siguran, ako možeš da nađeš nekoga, želim ga mrtvog."

Mimo njihovih sudskih parnica, koje su Medića prilično koštale, u februaru 2009. Mekgerk je tajno snimao razgovor s Medićem. Nakon toga, on je javno saopštio da poseduje traku na kojoj se snimao Medića.

Prema sudskom dokumentu, Mekgerk je tvrdio da "traka duboko zadire u korupciju između vlade i Medića u vezi s predloženim razvojem područja Bakseris Krik".

Sudu je ove nedelje rečeno da je Gatelari pristao da sarađuje s policijom nekoliko dana posle svog hapšenja oktobra 2010. Njemu će presuda biti izrečena pred Vrhovnim sudom 7. septembra.

U izjavama za sud je navedeno da je Medić, pošto je na početku protestovao zbog cene, prihvatio da plati 500.000 dolara plaćenim ubicama koje je Gatelari organizovao. Od te sume, 300.000 je "koštala" likvidacija, a ostatak je planiran za uznemiravanje Mekgerkove žene Kimberli. Plan je bio da se gospođi Mekgerk preti nakon ubistva supruga, kako bi odustala od sudske parnice protiv Medića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.