Gastarbajteri najčešće žrtve razbojnika

Izvor: RTS, 18.Feb.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gastarbajteri najčešće žrtve razbojnika

Brzom i efikasnom akcijom, požarevačka policija rasvetlila je ubistvo bračnog para u Brodicama kod Kučeva. Zbog osnovane sumnje da su počinili ovaj zločin, uhapšena su trojica rumunskih državljana. U Braničevskom okrugu gastarbajteri i njihova imovina najčešće su na meti razbojnika.
Trojica rumunskih državljana osumnjičena su da su ubili bračni par Jugović, kod kojih su, inače, povremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radili sezonske poslove, a zatim njihova tela bacili u septičku jamu.

Meštani Brodica, bogatog gastarbajterskog sela kod Kučeva, zatečeni su ovim zločinom.
Radomir Parpanđelović kaže da je i ranije bilo pljački gastarbajterskih kuća, ali ne i ubistava.
Pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje, jer su Jugovići bili inostrani penzioneri. U Braničevskom okrugu upravo su gastarbajteri i njihova imovina najčešće na meti kriminalaca.
Pljačkaši i razbojnici najčešće biraju usamljene gastarbajterske kuće u kojima nema nikoga ili u njima borave inostrani penzioneri.
Ubistva poput ovog u Brodicama, ipak, nisu česta. Najčešće je reč o krađama, teškim krađama i razbojništvima: kradu se novac, zlato, tehnički uređaji. U 2015. godini požarevačka policija rasvetlila je 70 odsto takvih slučajeva.
Goran Todorović, načelnik Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Požarevcu, kaže da su krajem prošle godine razrešili više od trideset slučajeva pljački na teritoriji grada Požarevca i opština Veliko Gradište, Malo Crniće i Petrovac na Mlavi.
U policiji kažu da naši ljudi koji žive u inostranstvu često ne preduzimaju nikakve mere obezbeđenja svoje imovine u Srbiji i da su zbog toga njihove kuće laka meta za pljačkaše. Ipak, za bračni par Dragoljuba i Dragu Jugović, koji su se pre petnaestak godina iz Austrije vratili u Brodice, kobno je bilo poverenje koje su imali u svoje radnike.
Osumnjičenima za ubistvo određeno je policijsko zadržavanje i biće privedeni Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.
rts.pozarevac@rts.rs 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.