Gašić sa ambasadorom Maroka o nelegalnoj migraciji i borbi protiv terorizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 18:29

Gašić sa ambasadorom Maroka o nelegalnoj migraciji i borbi protiv terorizma

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ambasadorom Maroka u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ambasador Belhaž naglasio je prijateljske odnose dve zemlje u političkoj i ekonomskoj saradnji i naveo da bi u tom maniru trebalo nastaviti i unapređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnje Srbije i Maroka u oblasti bezbednosti.

Navodi se da je, s obzirom na uspešne rezultate koje je Maroko pokazao u dosadašnjoj borbi protiv terorizma i ekstremizma, ministar Gašić istakao da je Srbija zainteresovana za razmenu iskustava u toj oblasti i da zajednički treba da se borimo protiv tog globalnog problema, jer se nikad ne zna gde će se naredni teroristički akt dogoditi.

Ambasador Belhaž uputio je poziv ministru Gašiću da u narednom periodu poseti Maroko i sastane se sa ministrom unutrašnjih poslova te zemlje.

Ministar Gašić zahvalio se ambasadoru na principijelnoj podršci Kraljevine Maroko u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a

Gašić sa ambasadorom Švajcarske o saradnji dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas i sa ambasadorom Švajcarske Konfederacije u Srbiji Ursom Šmidom, sa kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar Gašić i ambasador Šmid istakli su dobru policijsku saradnju dve zemlje i naveli da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, naročito u oblasti ilegalnih migracija, saopštio je MUP.

Kako se navodi, oni su razgovarali i o dobrim ekonomskim odnosima dve zemlje, kao i pomoći koju Švajcarska Konfederacija pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gašić sa ambasadorima Maroka i Švajcarske o ilegalnim migracijama

Izvor: Danas, 28.Nov.2022

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ambasadorom Maroka Mohamedom Aminom Belhažom o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.