Gašić: Skidamo oznaku strogo poverljivo sa svih dokumenata, izveštaji danas na sajtu ministarstva

Izvor: Blic, 03.Apr.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Skidamo oznaku "strogo poverljivo" sa svih dokumenata, izveštaji danas na sajtu ministarstva

Nalazi obe komisije o padu vojnog helikoptera u kojem je stradalo sedam osoba biće do kraja dana objavljeni na sajtu Ministarstva odbrane, rekao je Tanjugu ministar odbrane Bratislav Gašić.

Kako je objasnio, posle sprovedene istrage tužilaštva, a zbog važnosti informisanja građana o svim detaljima koji su doveli do udesa helikoptera, Ministarstvo odbrane je tražilo i dobilo saglasnost Višeg javnog tužioca da objavi oba izveštaja javnosti.

"Ministarstvo je upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokrenulo proceduru za skidanje oznake strogo poverljivo sa svih dokumenata. Nalazi obe komisije biće objavljeni na sajtu Ministarstva odbrane do kraja dana", rekao je Gašić.

On je dodao i da je uveren da će tužilaštvo u nastavku postupka utvrditi sve činjenice i ustanoviti odgovornost.

Taj izveštaj dostavljen je 31. marta Tužilaštvu, koje je tada saopštilo da će izveštaj biti analiziran i da će o njemu javnost biti obaveštena najkasnije danas.

Stručnu Komisiju za osnovno ispitivanje udesa vojnog helikoptera formirao je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Vojni helikopter je pao u Surčinu 13. marta uveče, kad je poginulo svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici - četiri vojna člana posade, dva zdravstvena radnika i beba kojoj je trebalo da bude ukazana pomoć.

Vojska Srbije dan kasnije formirala je dve komisije za utvrđivanje uzroka nesreće.

Izveštaj prve Komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera, koju je formirao nacelnik Generalštaba Vojske Srbije, preko Ministarstva odbrane prosleđen je 20. marta zameniku Višeg javnog tužioca u Beogradu.

U informaciji Tužilaštva, koja je tog dana dostavljena Tanjugu, navodi se da će tužilaštvo analizirati i prikupiti i sve druge podatke i informacije u skladu sa Zakonikom o krivicnom postupku.

Nakon toga će biti doneta odluka o kojoj će javnost biti pravovremeno obaveštena, navelo je Tužilaštvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Nalaze danas objavljujemo

Izvor: B92, 03.Apr.2015

Nalazi obe komisije o padu vojnog helikoptera biće do kraja dana objavljeni na sajtu Ministarstva odbrane, rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić...Kako je objasnio, posle sprovedene istrage tužilaštva, a zbog važnosti informisanja građana o svim detaljima koji su doveli do udesa helikoptera,...

Nastavak na B92...

Gašić: Nalaze danas objavljujemo

Izvor: Akter, 03.Apr.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da će nalazi komisija koje su istraživale uzroke pada helikoptera Vojske Srbije, u kome je stradalo sedam osoba, biti objavljeni do kraja dana na sajtu Ministarstva odbrane.."Posle sprovedene istrage Tužilaštva, Ministarstvo odbrane je zbog važnosti...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.