Izvor: Mondo, 09.Maj.2018, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasi se proizvođač Ronaldovog telefona?

Usled političkih pritisaka i zabrana kompanija ZTE smanjuje obim posla i verovatno će biti ugašena.

Zbog političkih pritisaka u SAD da se ne kupuju njeni uređaji i nove zabrane na uvoz/izvoz uređaja i telekomunikacione opreme, kompanija ZTE radikalno je smanjila poslovne operacije, ulaganje u istraživanja i razvoj i proizvodnju uređaja. Dešavanja u SAD izuzetno nepovoljno utiču na ZTE kompaniju, čije poslovanje se široko oslanjalo na severnoameričko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tržište.

The Verge je potvrdio da je kompanija zvanično objavila da obustavlja većinu poslovnih aktivnosti, usled izuzetno nepovoljne situacije u kojoj se našla nakon zabrane SAD. Prema rečima tog portala ZTE je „na aparatima za održavanje života“ i neće dugo izdržati u tom stanju. ZTE kompaniji će čak biti oduzeta licenca za Android telefone!

ZTE je proizvođač i Ronaldovog (Nubia) telefona!

S obzirom na to da će žalba, koju je kompanija iz Kine uložila na odluku američkog pravosudnih organa da zabrani uvoz i prodaju ZTE telefona i opreme, teško dati bilo kakve pozitivne rezultate po pisanju američkih medija, ne postoji povoljan ishod za ZTE i kompanija će najverovatnije biti ugašena. ZTE za sada ima dovoljno novca, da se na neko vreme primiri, rekli su izvori The Verge sajtu.

Pročitajte i ovo: I za Huawei sličan scenario, ali je ta kompanija spremna?

Američkim kompanijama je, takođe, zabranjeno da izvoze svoje proizvode za ZTE telefone, pa recimo Qualcomm, Dolby i druge firme za proizvodnju delova ne smeju da snabdevaju ZTE, što kompaniju stavlja u vrlo loš tržišni položaj.

Kompanija ZTE je u nemilosti državnih organa SAD zbog navodne veze sa kineskom državom, ali i zbog prodaje proizvoda Iranu i Severnoj Koreji, kojima je SAD uvela sankcije. ZTE je trebalo da otpusti više od 35 zaposlenih, koji su navodno omogućili ove nelegalne prodaje i da im ne da bonuse, s čime se ZTE složio, a onda otpustio samo četiri predstavnika visokog menadžmenta i svim spornim ljudima dodelio pune godišnje bonuse, objavio je Rojters.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.