Gasi se Agencija za privatizaciju, umesto nje se formira tim

Izvor: Radio 021, 22.Sep.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasi se Agencija za privatizaciju, umesto nje se formira tim

Agencija za privatizaciju biće ugašena do kraja godine.

Za njenim radom će, kako piše "Blic", prestati potreba zato što će proces privatizacije blizu 500 kompanija biti okončan. Tako će nakon 13 godina postojanja vrata ove kuće biti zatvorena, a nadležnosti te institucije za kompanije koje ne budu završile privatizaciju preuzeće Ministarstvo privrede.

Izvor lista iz Vlade tvrdi da su za ovakvo rešenje zeleno svetlo dali i Međunarodni monetarni fond, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i premijer Srbije. "MMF se više neće baviti monitoringom 450 kompanija koje su bile u portfoliju Agencije. Oni su ocenili da je taj deo uspešno završen i dogovoreno je da se ubuduće nastavi monitoring samo 17 preduzeća koja su zaštićena od prinudne naplate do 31. maja 2016. Za taj posao nije potreban tako veliki administrativni aparat pa će se gašenje ove institucije tretirati kao vid uštede", objašnjava izvor iz Nemanjine 11.

"Tačno je da je plan da Agencija za privatizaciju prestane da radi do kraja godine. Istovremeno planiramo da se u Ministarstvu privrede oformi tim stručnjaka koji će obavljati monitoring postojećih aktivnosti i završiti proces privatizacije", rekao je ministar privrede Željko Sertić.

On je juče najavio i da neće biti odlaganja procesa privatizacije za 450 privrednih subjekata iz portfolija Agencije za privatizaciju, koji broji ukupno 500 preduzeća.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.