Gas - nestašica ili poskupljenje?

Izvor: B92, 09.Apr.2011, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gas - nestašica ili poskupljenje?

Beograd -- Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da prirodnog gasa za potrošače u Srbiji bez poskupljenja neće biti.

Doći će do nestašice jer neće biti novca za njegovo plaćanje, rekao je Bajatović za sutrašnji "Blic".

Prvi čovek "Srbijagasa" je u četvrtak najavio da bi ovo preduzeće uskoro moglo da zatraži poskupljenje gasa od 15 odsto za domaćinsvta i 20 odsto za industriju.

Bajatović navodi da bi to moglo da se desi u roku od dve nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dodaje da bi zbog procedure cena gasa onda mogla da se promeni tek u roku od mesec dana.

Bajatović je kazao da je gas trebalo još u novembru da poskupi, pa onda od Nove godine, pa na kraju grejne sezone.

"Mi smo uradili sve da ne bude promene cene do sada. Ipak, odluka nije na 'Srbijagasu', već na Vladi. I ovo najavljeno poskupljenje će biti malo jer cena nafte raste. Znamo da je to nepopularno, ali imamo zakonsku obavezu da tražimo. U slučaju da ne bude poskupljenja, ostaje pitanje kojim resursima će 'Srbijagas' to da plati jer sami ne možemo", rekao je Bajatović.

Na pitanje kakav je stav Vlade po pitanju poskupljenja, Bajatović je odgovorio da Vlada svakako mora da vodi računa o makroekonomskim parametrima.

"Mi obaveštavamo Vladu o stanju u kompaniji i imamo redovnu komunikaciju s premijerom i resornim ministarstvom, ali kakva će biti odluka o poskupljenju zavisi od Vlade", rekao je Bajatović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.