Galop za pehar Predsednika Republike

Izvor: Blic, 16.Avg.2009, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galop za pehar Predsednika Republike

Po ugledu na najveća evropska galopska nadmetanja, na beogradskom hipodromu je 1935. godine utemeljena trka „Memorijal kralja Aleksandra”.

Od 1953. dobila je naziv „Pehar Predsednika Republike”, pa zatim 1980. „Pehar maršala Tita”. Najbolji trogodi i stariji galoperi od prošle sezone ponovo trče na Carevoj ćupriji za trofej predsednika Srbije. Za današnji, najveći međugeneracijski okršaj u sezoni na 2.400 metara sa nagradnim fondom od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 800.000 dinara, prijavljeno je devet šampiona.

Posle nedavne pobede u trci „Aerodrom Nikola Tesla”, štala „MG-Rejsing tim" sa tri odlična grla danas startuje sa dobrim šansama da zabeleži novi trijumf. U sedlu Isandera biće džokej Aleksandar Šašić, Beraimija će jahati Darko Filipović, dok je za ždrepca Kentiša Drima angažovan jahač Bernar Klos iz Nemačke.

Ergela „Surčin" se i pored nedavnog poraza favorita Džajana Lava na prestoničkom trkalištu – ne predaje. On danas sa džokejom šampionom Đorđem Perovićem ima popravni ispit. Surčinci na trofej jurišaju još i s omicom Beletik, prošle godine pobednicom Derbija, i Kalokairijem, potomkom slavnog galopera Galileja. U trci još učestvuju Viklovs Kol, iz štale „Tešić”, Ela Mala iz Šapca i posle dve godine pauze Kajser, vlasništvo najstarije srpske ergele „Ljubičevo".

Galopski deo programa obeležiće još dve trke: „Mara Resavkinja" i „Jadran II" na 1.300 metara, za muška i ženska dvogoda grla.

U kasačkom delu programa u žiži je trka na 1.600 metara.

Početak je u 15.30.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.