Izvor: B92, 06.Jul.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galjakova: Nastavak evrointegracija

Beograd -- Brisel je strpljivo čekao novu vladu u Srbiji s kojom će moći da nastavi rad na evropskim integracijama Srbije, kaže za "Novosti" Kristina Galjak.

"Uvek smo isticali da je dobro da vlada bude formirana što je pre moguće zbog svega što preostaje da se uradi u odnosima između Srbije i EU", rekla je portparolka visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijera Solane.

Na pitanje zbog čega je Socijalistička partija Srbije sada dobrodošao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partner Evropskoj uniji, Galjakova je odgovorila da je EU "spremna da radi sa svim vladama koje imaju želju da rade s EU".

"Ne radimo s političkim partijama, već s vladama. Radićemo s onom vladom koja želi da napreduje u procesu evropskih integracija", kazala je ona.

Kada je reč o Euleksu, ona očekuje da ta misija preuzme odgovornost i počne da radi.

"Nema dualiteta s UNMIK-om. Tačno će se znati odgovornosti Euleksa kada se bude potpuno razmestio. Nema nikakve sumnje da će EU koordinisati svoj rad s UNMIK-om", kazala je Kristina Galjak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.