Galenika: Ostale serije leka testosteron depo se ne povlače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 13:31

Galenika: Ostale serije leka testosteron depo se ne povlače

Po dobijanju reklamacije sa tržišta da se samo u jednoj kutiji proizvoda testosteron depo injekcije, serijskog broja 16189, nalazi drugi proizvod, Galenika je momentalno pokrenula internu istragu, obavestila nadležne institucije i povukla proizvod Testosteron depo injekcije sa tržišta u zakonskom roku od 48 sati, saopštila je ta kompanija.

"Po povlačenju pomenutog proizvoda, inspektori Ministarstva zdravlja su izvršili inspekcijski nadzor, što je i uobičajena procedura. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tokom inspekcijskog nadzora nije utvrđeno da je propust napravljen u Galenici. Ostale serije leka koje se trenutno nalaze na tržištu su adekvatnog kvaliteta i ne povlače se", navodi Galenika u saopštenju.

Galenika dodaje da je testosteron depo injekcija proizvod koji je često predmet krijumčarenja, nelegalne trgovine i falsifikovanja, protiv čega se ta kompanija u saradnji sa Ministarstvom zdravlja bori već godinama.

Galenika ističe da posluje po najvišim GMP (Good Manufacturing Practice) / GDP (Good Distribution Practice) standardima uz strogu kontrolu kvaliteta svojih proizvoda kroz sve delove proizvodnog procesa i u skladu sa svim zakonskim okvirima.

Takođe, Galenika poručuje da nastavlja svoje poslovanje uz najviše standarde, strogu kontrolu kvaliteta uz poštovanje svih zakonskih okvira, kao i da pruža sve svoje kapaciteta nadležnim institucijama za potrebe otkrivanja uzroka pomenute neusaglašenosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.