Galant morao da reaguje: Osudio ekstremne naseljenike za nasilje nad Palestincima

Izvor: B92, 06.Dec.2023, 00:23

Galant morao da reaguje: Osudio ekstremne naseljenike za nasilje nad Palestincima

Izraelski ministar odbrane Joav Galant osudio je danas nasilje jevrejskih naseljenika nad Palestincima na Zapadnoj obali.

On je naglasio da u pravnoj državi samo policija i vojska imaju pravo da upotrebe silu, prenosi Rojters.

"Postoji, nažalost, nasilje ekstremista koje moramo osuditi", rekao je Galant na konferenciji za novinare. SAD su ranije danas uvele politiku ograničenja viznog režima pojedincima za koje se veruje da su umešani u nasilne napade na okupiranoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zapadnoj obali. ''SAD su se dosledno protivile akcijama koje podrivaju stabilnost na Zapadnoj obali, uključujući napade izraelskih doseljenika na Palestince i palestinske napade na Izraelce. Podvukli smo izraelskoj vladi da je potrebno da učini više i pozove na odgovornost ekstremističke naseljenike, koji su počinili nasilne napade na Palestince na Zapadnoj obali'', saopšteno je iz Stejt departmenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.