Gajović: Politiku izuzeti od prodaje na tržištu, to bi bio leks specijalis

Izvor: Beta, 12.Avg.2020, 16:34

Gajović: Politiku izuzeti od prodaje na tržištu, to bi bio leks specijalis

 List Politika trebalo bi da bude izuzet iz postupka prodaje na tržištu i to bi bio leks specijalis jer je u interesu gradjana da Politika ne bude privatizovana, ocenio je državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović. On je za Udruženje novinara Srbije (UNS) naveo da je Politika "srpski brend kojim se ne može trgovati" i ocenio da država treba da odredi novi menadžment te kuće iako u Medijskoj strategiji stoji da država treba da napusti sve medije kao i da se njihova privatizacija okonča. "Politikina kuća zaslužuje reformu. Politika AD i Politika novine i magazini treba da se ujedine, kao što je to bilo nekada, i da takva medijska kuća bude u većinskom paketu države", naveo je Gajović a preneo UNS. Osim Politike AD, u kojoj je država najveći akcionar, druga polovina Politike novina i magazina u vlasništvu je Ist medija grupe koja se dovodi u vezu sa biznismenom Miroslavom Bogićevićem.Ist medija grupa preuzela je 50 odsto vlasništva u PNM-u od nemačkog WAZ-a 2012. godine, a 2016. godine izbrisana je iz Registra poreskih lica Rusije gde joj je bilo sedište jer nije imala prometa na računu.Politika AD, suvlasnik PNM-a, izdavač je magazina Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Gajović: Politiku izuzeti od prodaje na tržištu, to bi bio leks specijalis

Izvor: Danas, 12.Avg.2020

List Politika trebalo bi da bude izuzet iz postupka prodaje na tržištu i to bi bio leks specijalis jer je u interesu građana da Politika ne bude privatizovana, ocenio je državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.