Gabrijel: Vojno liderstvo Nemačke bi moglo da bude pogubno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2017, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabrijel: Vojno liderstvo Nemačke bi moglo da bude pogubno

Ministar inostranih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel rekao je u intervjuu "Bildu“ da je protiv vojnog liderstva Nemačke u Evropi i upozorio da bi to moglo da bude pogubno.

Bilo bi pogubno ako bi Nemačka poželela da bude ne samo vodeća politička i ekonomska, već i vojna sila Evrope, rekao je Gabrijel, prenosi Sputnik.

On je ubeđen da naredna nemačka vlada ne treba da bude talac tog zadatka.

Govoreći o povećanju vojnih rashoda do dva odsto BDP, šef >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nemačke diplomatije je kazao da to faktički znači dupliranje vojnih rashoda.

Prema njegovom mišljenju, umesto toga Berlin treba da radi na tešnjoj saradnji između država EU.

Ako u okviru EU budemo radili na zajedničkom sistemu odbrane, uštedećemo novac i omogućiti realizaciju drugih zadataka, kazao je Gabrijel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zigmar protiv vojnog liderstva Nemačke u Evropi

Izvor: Vostok.rs, 28.Dec.2017, 14:05

Šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel rekao je u intervjuu za list „Bild“ da je protiv vojnog liderstva Nemačke u Evropi, upozorivši da bi to moglo da bude pogubno.. . „Bilo bi pogubno ako bi Nemačka poželela da bude ne samo vodeća politička i ekonomska, već i vojna sila Evrope“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.