Izvor: B92, 30.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GVOZDEN: VRS NE CUVA NI KARADZICA, NI MLADICA

Banjaluka -- Pomocnik ministra odbrane Republike Srpske, general Bosko Gvozden, izjavio je da Vojska Republike Srpske ne cuva ni bivseg lidera bosanskih Srba Radovana Karadzica, ni bivseg komandanta VRS Ratka Mladica. "Sto se tice zastite Karadzica i Mladica, jasan je stav svih rukovodilaca RS da nasa vojska ne cuva niti Karadzica, niti Mladica i takve izjave ne stoje", rekao je Gvozden, komentarisuci izlaganje glavnog tuzioca Haskog tribunala Karle del Ponte pred Savetom bezbednosti UN u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kome je optuzila zvanicne organe RS da stite Radovana Karadzica. Gvozden je potsetio da RS ima Zakon o saradnji s Tribunalom.

"Narodna skupstina RS je donela Zakon o odnosima sa Haskim tribunalom u kome je striktno regulisana materija koja se odnosi na ovu relaciju", objasnio je Gvozden.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.