GUBITNICI, A SUPER ZADOVOLJNI!

Izvor: Kurir, 22.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GUBITNICI, A SUPER ZADOVOLJNI!

BEOGRAD - Milanka Karić, Marijan Rističević i Jugoslav Dobričanin očajnim rezultatima na upravo završenom prvom krugu predsedničkih izbora opravdali su epitet autsajdera koji im je dodeljen tokom kampanje. Ovo troje su, prema prvim rezultatima, osvojili tek 70.982 glasa, što čini 1,7 procenata glasova. Pored lošeg izbornog rezultata, još jedno im je zajedničko - svi tvrde da su zadovoljni sopstvenim plasmanom!

Kandidat Reformističke stranke Jugoslav Dobričanin na dan izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << optimistično je tvrdio da ulazi u drugi krug. U izjavi za Kurir on kaže da je napravio solidan rezultatom osvojivši 0,3 odsto glasova.

- Najbolje sam prošao na jugu. U Nišu, na primer, imam oko pet-šest odsto glasova. Međutim, mediji su bili nekorektni u prenošenju aktivnosti predsedničkih kandidata na uštrb favorita - kaže najgore plasirani predsednički kandidat.

I kandidatu Narodne seljačke stranke Marijan Rističević za izborni debakl krivi su mediji. On, doduše, ističe da je razlog i to što je džentlmenski „ustupio svoje glasove Velji, Borisu i Čedi“.

- Super sam zadovoljan! Moje pristalice su mogle da glasaju i za druge kandidate, što sam im otvoreno poručio. Preporukom da misle svojom glavom rešio sam se neodlučnih, pa je ispalo da sam osvojio 18.000 glasova - ističe Rističević.

Na podsećanje da je licitirao sa osvajanjem oko 50.000 glasova Rističević kaže da bi taj rezultat i ostvario da su izbori bili normalni.

- Da se nije glasalo samo za favorite, osvojio bih toliko. Mediji su mi posvetili najmanje prostora, manje nego Dobričaninu, slabo sam se reklamirao, imao malo nastupa i spotova - pravdao se juče Rističević.

Iz PSS, čiji je kandidat Milanka Karić ubeđivala Srbiju da će biti trećeplasirana, poručuju da je osvojeni rezultat dobar.

- Ovo je dobra osnova za lokalne izbore. Osvojili smo 40.000 glasova i time pokazali da smo i posle dve godine satanizacije uspeli da očuvamo najtvrđe jezgro naših pristalica - kaže portparol PSS Jadranka Tasić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.