GRUPA POLJOPRIVREDNIKA KUPILA KOSTIM MEDVEDA: Razlozi nisu smešni jer su problemi sa kojima se suočavaju veoma ozbiljni (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 21:42

GRUPA POLJOPRIVREDNIKA KUPILA KOSTIM MEDVEDA: Razlozi nisu smešni jer su problemi sa kojima se suočavaju veoma ozbiljni (FOTO)

Poljoprivrednici sa severa Indije kupili su kostim medveda kako bi se rešili napasti koja im ugrožava useve.

Tradicionalna strašila obučena u staru garderobu i punjena slamom koja u poljima plaše životinje koje ugrožavaju prinose prizor su koji više ne iznenađuje nikoga.

Čak ni ptice i neke druge životinje, jer mnoge od njih više ne reaguju na ovaj vid plašenje, te poljoprivrednici moraju da smišljaju nove dovitljive načine kako bi zaštitili svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << useve i polja. 

Tako su farmeri sa severa Indije počeli da oblače kostime medveda i da se tako šetaju poljima u nadi da će uplašiti majmune koji ugrožavaju polja šećerne trske. 

Poljoprivrednici kažu da su bili prinuđeni na ovakav potez jer nadležni organi, koji su o svemu bili obavešteni, nisu ništa preuzeli.

Onda je nekoliko njih skupilo novac kako bi kupili kostim medveda koji mogu da nose i plaše čopor majmuna.

Tek nakon što su fotografije poljoprivrednika u kostimu medveda postale viralne nadležni su rekli da će preduzeti nešto povodom ovog problema.

Uttar Pradesh | Farmers in Lakhimpur Kheri's Jahan Nagar village use a bear costume to prevent monkeys from damaging their sugarcane crop

40-45 monkeys are roaming in the area and damaging the crops. We appealed to authorities but no attention was paid. So we (farmers)… pic.twitter.com/IBlsvECB2A

— ANI UP/Uttarakhand (@ANINewsUP) June 25, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.