Izvor: B92, 25.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRUBAC OKRUZNOM SUDU DOSTAVIO ZAHTEV TRIBUNALA

Kolegijum Vlade Srbije ocenio je u ponedeljak da je na osnovu uredbe Savezne vlade uspostavljen proces saradnje s Haskim sudom. U saopstenju Vlade se navodi da je savezni ministar pravde Momcilo Grubac dostavio okruznom sudu u Beogradu zahtev Tribunala za predaju bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica, cime je konkretna saradnja pokrenuta u skladu sa Uredbom, javlja Fonet.

Jedan od branilaca Slobodana Milosevica Branimir Gugl za B92 kaze da, tim branilaca nije zvanicno obavesten >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o pomenutom zahtevu dodajuci da je iz Okruznog suda u ponedeljak u popodnevnim casovima saopsteno da nijedan zahtev iz ministarstva pravde nije dostavljen tom sudu. O daljim koracima tima Milosevicevih branilaca, Gugl kaze: 'Nas prvi korak je da vidimo da li je nesto i uruceno Okruznom sudu i da li je to uruceno i okrivljenom'. S obzirom na to da se u javnosti spekulise time da li ce branioci zalbu podneti odmah ili osmog dana predvidjenog roka kako bi se usporio ceo proces predaje Milosevica Hagu, Branimir Gugl odgovara na pitanje o strategiji advokata: 'Svakako da imamo strategiju, ali je ne bih iznosio. Posto se po uredbi primenjuju i sve odredbe zakona o krivicnom postupku, omogucavaju nam da primenjujemo i druga pravna sredstva', prenosi B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.