GROTLO PAKLA, SVE SE PRETVORILO U PEPEO: Neviđeni požari gutaju zemlju, EVAKUISANA čitava naselja, prizori su jezivi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2024, 18:00

GROTLO PAKLA, SVE SE PRETVORILO U PEPEO: Neviđeni požari gutaju zemlju, EVAKUISANA čitava naselja, prizori su jezivi (VIDEO)

Najmanje 19 osoba nestalo je u šumskim požarima u Čileu, a uvedena je i vanredna situacija.

Najmanje 19 osoba se vodi kao nestalo u šumskim požarima u Čileu, šest naselja je evakuisano i uvedena je vanredna situacija, javili su čileanski mediji.

Predsednik Čilea Gabrijel Borić proglasio je vanrednu situaciju zbog šumskih požara, koji su zahvatili uglavnom region Valparaiso, gde je izgorelo više od 6.800 hektara.

Borić je napisao na platformi X >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su sve raspoložive jedinice vatrogasaca, policije i civilne zaštite raspoređene za gašenje požara.

Zbog prvog velikog šumskog požara u letnjoj sezoni u okolini primorskih gradova Valparaiso i Vinja del Mar evakuisano je nekoliko naselja, a vatra i dalje preti da stigne do oba grada.

Požar je izbio u petak iz još nepoznatih razloga u nacionalnom parku jezera Penjuelas, koji se nalazi dvadesetak kilometara od luka Valparaiso i Vinja.

Zbog požara je zatvoren put koji povezuje prestonicu Santjago sa tim priobalnim gradovima.

Zbog jakih vetrova i velikih vrućina požar trenutno ne može da bude lokalizovan, a Nacionalna služba za prevenciju i reagovanje na katastrofe izdala je crveno upozorenje i zatražila evakuaciju šest opština, pet u blizini grada Vinja del Mar i jedne u Vilja Alemana.

Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VATRA ODNELA VIŠE OD 19 ŽIVOTA Scene u Čileu kao u PAKLU: Besne 92 požara u nekoliko gradova, uništeno 1.000 domova (VIDEO)

Izvor: Blic, 03.Feb.2024

U šumskim požarima u Čileu poginulo je najmanje 19 osoba i uništeno je oko 1.100 domova, saopštili su danas zvaničnici. Čileanska ministarka unutrašnjih poslova Karolina Toha rekla je da trenutno gore 92 šumska požara u centru i na jugu zemlje, gde su temperature ove nedelje bile neuobičajeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.