GRMLJAVINA, PLJUSKOVI, GRAD... RHMZ upozorava: Posle paklenih vrućina, stiže preokret - spremite se!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2022, 12:29

GRMLJAVINA, PLJUSKOVI, GRAD... RHMZ upozorava: Posle paklenih vrućina, stiže preokret - spremite se!

Danas će biti veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 do 38 stepeni.

Na području Srbije danas će biti veoma visoke temperature, dok se početkom sledeće sedmice očekuju kratkotrajne vremenske nepogode, upozorio je RHMZ.

U nedelju i prvoj polovini sledeće sedmice promenljivo oblačno uz postepeni pad temperature, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U ponedeljak i utorak lokalno se očekuju obilne padavine i grad, a u zoni pljuska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i jak vetar.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno uz manji pad temperature. Na severu i zapadu Srbije suvo sa dužim sunčanim intervalima. Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ujutru u Bačkoj, a od sredine dana u centralnoj, istočnoj i južnoj Srbiji.

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i planinskim predelima kratkotrajno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 14 na jugu do 21 na severu zemlje, najviša od 30 do 34 stepna.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima uz manji pad temperature.

Najniža temperatura biće oko 21, najviša oko 32 stepena.

Uveče i tokom noći u pojedinim delovima grada moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Prema izgledima za narednih sedam dana, u prvoj polovini sledeće sedmice promenljivo oblačno uz postepeni pad temperature, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U ponedeljak i utorak lokalno se očekuju obilne padavine i grad, a u zoni pljuska i jak vetar. Od četvrtka uglavnom suvo i toplije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od nedelje pad temperature, sledeće sedmice pljusak i grad

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2022

Nakon visokih temperatura koji obeležavaju prvi dan vikenda, u nedelju, 7. avgusta meteorolozi najavljuju promenljivo oblačno, uz postepeni pad temperature, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U ponedeljak i utorak, kako kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, lokalno...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.