GREŠKA LEKARA HITNE SLUŽBE: Baku proglasio mrtvom, a ona oživela pred pogrebnicima

Izvor: Večernje novosti, 03.Avg.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GREŠKA LEKARA HITNE SLUŽBE: Baku proglasio mrtvom, a ona oživela pred pogrebnicima

Lekar Hitne službe u Kikindi N.B. napravio je istu grešku kao i njegov stariji kolega pre nešto više od godinu dana, jer je u četvrtak baku I.K. (89) nakon pregleda u njenoj kući proglasio mrtvom, ali se ubrzo pokazalo da je žena živa Lekar Hitne službe u Kikindi N.B. napravio je istu grešku kao i njegov stariji kolega pre nešto više od godinu dana, jer je u četvrtak baku I.K. (89) nakon pregleda u njenoj kući proglasio mrtvom, ali se ubrzo pokazalo da je žena >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << živa, pa je hitno prebačena u kikindsku bolnicu, gde se i sada nalazi na odeljenju Neurologije.Kako “Novosti” nezvanično saznaju, rođaci su pozvali Hitnu službu kako bi baki ukazali pomoć. Kada je ekipa Hitne službe stigla u kuću pacijentkinje I.K. lekar je, nakon pregleda, konstatovao smrt starice, pa je porodica pozvala pogrebnu službu. Međutim, kada je nešto kasnije stigla pogrebna služba, a žena je pokazala znakove života, a po pričama komšija, čak je otvorila i oči.- Rođaci su sugerisali pogrebnicima da joj skinu nakit, međutim, tada se videlo da je žena živa, jer je pokrenula oči, pa ih na kraju i otvorila. Onda je ponovo pozbana Hitna služba i prevezla ženu u bolnicu – ispričale su komšije iz Srbobranske ulice za “Novosti”.Kako smo u subotu kasno popodne saznali od dežurnih na odeljenju Neurologije Opšte bolnice u Kikindi, pacijentkinja I.K. nalazi se kod njih na lečenju. Brigu o njoj, osim lekara i medicinskog osoblja, vode ćerka i snaha. Druge detalje njenog stanja nisu mogli da nam saopšte, zbog zaštite prava pacijenta.Pročitajte još: "Mrtva" baka Radojka "premestila" doktora na drugo radno mestoPodsećamo da je ovo drugi ovakav slučaj u Kikindi kada lekar Hitne službe živu pacijentkinju proglašava mrtvom. To se dogodilo i u maju prošle godine kada je lekar te službe baku, koja je živela u Genrontološkom centru, proglasio mrtvom, ali je sutradan utvrđeno da je živa, pa je, takođe, prebačena u bolnicu. Iako teško bolesna ona je u toj ustanovi živela još deset meseci. Zbog te greške lekar je iz Hitne službe prebačen da radi u ambulantu opšte prakse.Direktorka Doma zdravlja u Kikindi, dr Biljana Marković, u čijem je sastavu Hitna služba, kaže da će se ustanova o ovom drugom slučaju lekarske greške, zvanično oglasiti u ponedeljak, kada detalje najnovijeg slučaja ispita i izveštaj sačini Komisija unutrašnje kontrole.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kikinda: Lekar proglasio ženu mrtvom, shvatili da je živa kad su došli pogrebnici

Izvor: Radio 021, 03.Avg.2019

Lekar Hitne službe u Kikindi N.B. napravio je istu grešku kao i njegov stariji kolega pre nešto više od godinu dana, jer je u četvrtak 89-ogodišnju I.K. nakon pregleda u njenoj kući proglasio mrtvom, ali se ubrzo pokazalo da je žena živa, pa je hitno prebačena u kikindsku bolnicu, gde se i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.