GREJANJE U LOZNICI POČELO NA VREME

Izvor: Kurir, 15.Okt.2011, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GREJANJE U LOZNICI POČELO NA VREME

LOZNICA - Za sve korisnike usluga Javnog komunalnog preduzeća (JKP) "Toplana" u Loznici je počelo daljinsko grejanje, za razliku od niza ranijih godina, u kojima je isporuka toplotne energije iz firme "Dekotra" ozbiljno kasnila, i kada su temperature bile ispod nule.

Direktor "Toplane" Milan Panić je rekao da se od jutros korisnicima u Loznici i u Banji Koviljači, kako iz lokalnih kotlarnica tako i priključenima na sistem firme "Dekotra" isporučuje toplotna energija i da se efikasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << otklanjaju manji tehnički problemi.

Prema njegovim rečima, daljinsko grejanje za korisnike usluga tog JKP biće po nepromenjenim cenama u odnosu na njihov raniji iznos, a da li će se i kada menjati zavisiće prvenstveno od toga kako će se kretati cene energenata.

On je naveo da u ovom trenutku korisnici za isporučenu toplotnu energiju duguju oko sto miliona dinara a, kako je naglasio, "kvalitet daljinskog grejanja zavisiće pre svega od stepena naplativosti usluga za isporučenu toplotnu energiju".

JKP "Toplana" ovu sezonu počinje bez dugovanja za utrošene energente čime je omogućeno da se obezbede zalihe mazuta za 15 do 20 dana i redovno snabdevanje prirodnim gasom rekao je Panić.

"Toplana" obezbeđuje daljinsko grejanje 210.000 metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora u Loznici i u Banji Koviljači, za oko 2.600 fizičkih i oko 700 pravnih lica, a za 52,5 odsto površine toplotnu energiju isporučuje "Dekotra", koristeći zemni gas, a ostalo lokalne kotlarnice, koje sagorevaju mazut.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.