GRANATIRAJU NEDUŽNO STANOVNIŠTVO DUŽ GRANICE: Jermeni u mirnom procesu zasipaju Azere po ceo dan

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2020, 09:40

GRANATIRAJU NEDUŽNO STANOVNIŠTVO DUŽ GRANICE: Jermeni u "mirnom procesu" zasipaju Azere po ceo dan

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana optužilo je jermensku vojsku da granatira naseljena mesta duž linije razgraničenja Nagorno-Karabaha.

Takođe je optužilo jermensku stranu da krši humanitarni režim po pitanju prekida vatre.

- Granatiranja počinju ujutru, a gađaju se Geranbojski, Terterski, Agdamski i Agdžabedinski regioni koji se nalaze duž linije razgraničenja - precizira se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Inače, azerbejdžanko Ministarstvo je situaciju na liniji razgraničenja sa Nagorno-Karabahom ocenilo kao nategnutu, te da Jermenija i dalje pokušava da aktivira napade na određenim delovima fronta.

Prethodno je predsednik Azerbejdžana u ekskluzivnom intervjuu za Sputnjik izjvaio da njegova zemlja nikada i ni pod kojim uslovima neće priznati nezavisnost Nagorno-Karabaha.

Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.