GRAĐANI SRBIJE OSTALI U ČUDU: Nemojte da se iznenadite ako vam priđe policajac i uruči vam OVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 14:24

GRAĐANI SRBIJE OSTALI U ČUDU: Nemojte da se iznenadite ako vam priđe policajac i uruči vam OVO

Danas su Beograđanima na ulici deljeni leci.

Beograđanima su danas dobro jutro poželeli uniformisani službenici MUP-a koji su delili letke u kojima se građani pozivaju da predaju oružje. 

U letku, čije su štampanje podržali Evropska Unija i Centar za kontrolu malokalibarskog i lakog naoružanja u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi (SEESAC) koji deluje u skladu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), nalaze se odgovori na najvažnija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pitanja kada je u pitanju predaja oružja.

Gde i kada mogu da predam oružje, da li tom prilikom moram da ostavim svoje podatke, koje oružje mogu da predam, da li ću snositi posledice ukoliko predam neregistrovano oružje... 

Ovo su samo neka od pitanja čiji se odgovori nalaze u ovom letku.

Podsećamo, posle dve tragedije u kojoj je u dva dana stradalo sedamnaest, a ranjeno više od dvadeset osoba, Vlada Srbije pozvala je građane da predaju nelegalno oružje koje poseduju, za šta neće snositi nikakvu odgovornost, ako to učine u periodu od osmog maja do osmog juna.

Tokom tog perioda građani koji predaju neregistrovano oružjeneće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Do 14. maja ujutro prikupljeno oko 13.500 komada različitog naoružanja i minsko eksplozivnih sredstava, a među predatim bilo je i oružja iz Drugog i Prvog svetskog rata, pa čak i iz devetnaestog veka.

- Predajom oružja doprinosite većoj bezbednosti zajednice u kojoj živite i njenih građana – stoji u letku.

- Takođe, smanjujete rizik od nastanka posledica koje držanje neregistrovanog oružja nosi sa sobom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.