GRAĐANI SE NE POMERAJU SA ULICE DOK NE BUDE UHAPŠEN: Protesti na Karaburmi i dalje traju zbog pogibije deteta (9)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2021, 08:22

GRAĐANI SE NE POMERAJU SA ULICE DOK NE BUDE UHAPŠEN: Protesti na Karaburmi i dalje traju zbog pogibije deteta (9)

U ulici Marijane Gregoran na Karaburmi i dalje stoje okupljeni građani kako bi izrazili tugu zbog devetogodišnjeg dečaka koji je poginuo u udesu u toj ulici, kao i nezadovoljstvo što je vozač koji ga je automobilom udario na slobodi.

Protest je počeo sinoć, a vest da je preminuo dečak sa Karaburme, koga je u nedelju automobilom udario vozač, pa pobegao s mesta nesreće, na ulicu Marijane Gregoran na Karaburmi je izvela nekoliko stotina žitelja tog beogradskog naselja. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Poručili su da se neće skloniti sa ulice, dok ne bude uhapšen vozač kojem je sud dozvolio da se brani sa slobode.

Pored toga, traže i da kaznena politika za krivična dela u saobraćajnim nesrećama bude oštrija.

Tokom čitave noći građani su se smenjivali na protestu, a istrajni su u nameri da se neće pomerati sa ulice sve dok vozač ne bude uhapšen.

Ulica Marijane Gregoran je blokirana za saobraćaj.

Dečak je u nedelju s ocem i mlađim bratom prelazio ulicu na pešačkom prelazu, kada je na njih naleteo automobil, a vozač je pobegao s lica mesta.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao je za RTS da bi slučaj saobraćajne nesreće na Karaburmi trebalo da preuzme Više tužilaštvo, jer se radi o najtežem krivičnom delu protiv bezbednosti saobraćaja i radi se o umišljajnom krivičnom delu.

"Očekujem da će Više tužilaštvo preuzeti ovaj predmet i očekujem odluku drugostepenog suda što se tiče pritvora", rekao je Okanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.