GRAĐANE PETROVCA NA MLAVI MUČE STAMBENI PROBLEMI

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAĐANE PETROVCA NA MLAVI MUČE STAMBENI PROBLEMI

PETROVAC NA MLAVI - Građani Petrovca na Mlavi u današnjem razgovoru sa ministrom za rad i socijalnu politiku Rasimom Ljajićom najviše su se žalili na stambenu situaciju.

Ljajiću se za pomoć obratilo 15 građana, a najviše zahteva je bilo za rešenje stambenih problema u toj opštini sa velikim brojem izbeglica. Građani su od ministra tražili sredstva za nabavku ogreva, lekova i školovanje dece.

Ministru se za pomoć obratio i Dragoslav Arsić koji je na sudu zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << duga od 500.000 dinara za smeštaj sestre u psihijatrijskoj ustanovi u Kovinu. Zbog duga njegova sestra bi mogla da bude vraćena na kućnu negu, iako je, prema Arsićevim rečima, opasna po okolinu.

- Ne znam više šta ću. Dođe mi da se obesim - plačući je Dragoslav Arsić pričao ministru o svojim problemima.

Ljajić ga je umirivao obećanjima da će sve biti rešeno i da njegova sestra neće biti vraćena iz Kovina.

Milica Dimitrijević, samohrana majka troje dece, od Ljajića je zatražila rešenje stambenog problema.

- U teškoj smo situaciji. Živimo u kasarni, a struju dovlačimo iz kapele - požalila se Milica koja u napuštenom vojnom objektu živi sa još 10 socijalno ugroženih porodica.

Ljajić je obećao da će u dogovoru sa lokalnom samoupravom pokušati da nađe trajno rešenje za svih 10 porodica smeštenih u toj kasarni, kao i za još neke izbeglice koje po napuštanju kolektivnog centra nemaju rešeno stambeno pitanje.

On je kazao će problem smeštaja izbeglih biti rešen u saradnji sa Evropskom unijom i Komesarijatom za izbeglice Srbije tako što će biti izgrađena jedna zgrada.

Radivoje Milić rekao je ministru da mu ništa nije potrebno i da je došao samo da ga pozdravi i upozna. Ljajić je bio iznenađen i rekao je da mu se tako nešto prvi put dogodilo.

Ministar za rad i socijalnu politiku posetu nerazvijenim opštinama počeo je prošle nedelje u Leskovcu, a predviđeno je da obiđe oko 50 opština.

- Cilj nam je da stvorimo pravu socijalnu sliku Srbije i da se približimo građanima - kazao je Ljajić novinarima posle sastanka i dodao da je njegova želja da građani povrate poverenje u institucije i državu.

- Službe Ministarstva odmah po obavljenim razgovorima počinju da rešavaju probleme i učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo ovim ljudima - kazao je Ljajić.

On je precizirao da će od problema koji su mu prošle nedelje izloženi u Leskovcu 28 odsto biti rešeno, a pretpostavlja da će procenat rešenih problema u Petrovcu na Mlavi biti veći.

U Petrovcu na Mlavi živi oko 8.000 stanovnika, od kojih 200 prima socijalnu pomoć, a 300 nadoknadu za tuđu negu i pomoć.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Građane Petrovca na Mlavi najviše muče stambeni problemi

Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2011, 07:08

PETROVAC NA MLAVI - Građani Petrovca na Mlavi u razgovoru sa ministrom za rad i socijalnu politiku Rasimom Ljajićom najviše su se žalili na stambenu situaciju...Lajiću se za pomoć obratilo 15 građana, a najviše zahteva je bilo za rešenje stambenih problema u toj opštini sa velikim brojem izbeglica....

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.