GRADONAČELNIK ZAGREBA BIĆE SAHRANJEN U SREDU: Odlazak Milana Bandića podelio hrvatsku javnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 09:13

GRADONAČELNIK ZAGREBA BIĆE SAHRANJEN U SREDU: Odlazak Milana Bandića podelio hrvatsku javnost

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, biće sahranjen u sredu 3. marta u podne

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je danas umro u 66. godini, biće sahranjen u sredu, 3. marta, u podne na zagrebačkom groblju Mirogoj, saopšteno je danas u Zagrebu.

Pres služba Grada Zagreba je najavila da će komemoracija biti u utorak u Hrvatskom narodnom pozorištu.

U Gradskoj skupštini od podneva je otvorena knjiga žalosti.

Državni vrh Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izrazio je saučešće povodom smrti aktuelnog gradonačelnika, kao i brojni lokalni političari.

Bandić koji je gradom upravljao više od 20 godina, iznenada je umro rano jutros od posledica srčanog udara.

Gradom Zagrebom će do redovnih lokalnih izbora sredinom maju upravljati njegova zamenica Jelena Pavičić Vukičević.

Višegodišnji gradonačelnik bio je opterećen brojnim aferama, istragama i sudskim postupcima zbog korupcije zbog kojih je bio i u pritvoru. Zbog načina na koji je vodio grad bio je suočen i s talasom protesta, ali je uprkos tome opstajao na vlasti.

U toku je suđenje u najvećoj korupcijskoj aferi Agram u kojoj se zajedno sa saradnicima i poslovnim partnerima iz gradskih firmi tereti za korupciju tešku oko tri miliona evra. Sve optužbe je odbacio.

Bandić je već neko vreme imao ozbiljnih zdravstvenih problema. Još 2003. je imao moždani udar. Pre tri godine ugrađen mu je stent. Sredinom prošle godine bio je hospitalizovan pošto mu je pozlilo, imao je plućnu emboliju, nekoliko hiruških zahvata i lomova, a nedavno je operisao glasne žice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Saša Paparella: Bandićevu eru zaboraviti što prije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Mar.2021

Nedavno preminuli gradonačelnik Zagreba Milan Bandić za sobom je ostavio zaduženi grad premrežen klijentelizmom u kojem institucije ne funkcioniraju, upozoravaju sugovornici Radija Slobodna Europa (RSE). “Za sve ove godine Bandić je u Zagrebu uspio izgraditi sustav koji je ovisio samo o jednom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.