Izvor: B92, 21.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRADONACELNICI BECA I BEOGRADA O SARADNJI

Gradonacelnik Beca Mihael Hojpl primio je u cetvrtak gradonacelnicu Beograda Radmilu Hrustanovic u gradskoj vecnici austrijske prestonice, javlja dopisnik Radija B92 Lidija Popovic. U izjavi jugoslovenskim novinarima Radmila Hrustanovic je rekla da se tokom susreta razgovaralo i o politickoj pomoci koju je Bec pruzao Beogradu tokom svih ovih godina. 'Gradonacelnik Beca potvrdio da ce se ovakva politika austrijske prema jugoslovenskoj prestonici nastaviti", rekla je Radmila Hrustanovic, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << B92.

Ona je istakla da je sa Hojplom razgovarala i o tome 'kako resiti pitanje plovnosti Dunava". Potpuno nam je jasno da Bec sasvim cvrsto stoji iza toga da Evropa mora da pomogne Novom Sadu i Srbiji da ta reka postane plovna i da se na taj nacin nasi gradovi integrisu u evropske tokove", naglasila je Radmila Hrustanovic. Gradonacelnik Beca, Mihael Hojpl je rekao da ce Bec u okviru Evropske unije ukazati na znacaj koji razvoj demokratije i blagostanja u Jugoslaviji ima za evropski mirovni proces.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.