GR: Sukob policije i demonstranata

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GR: Sukob policije i demonstranata

Atina -- U Atini je došlo do sukoba između policije i demonstranata koji su učestvovali u antifašističkoj povorci u blizini mesta gde je juče izboden jedan aktivista.

Specijalna policija morala je da upotrebi suzavac i šok bombe, kako bi rasterala demonstrante. Lokalni mediji javljaju da su demonstranti pokušali da napadnu jednu policijsku stanicu.

Zbog jučerašnje napada nožem na 34-godišnjeg Pavlosa Fisasa, muzičara i pripadnika antifašističkog pokreta, danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je uhapšen muškarac koji je priznao napad. Uhapšeni je član desničarske partije Zlatna zora.

Policija je danas izvršila raciju u prostorijama Zlatne zore. Pripadnici te stranke i ranije su često bili pod istragom zbog nasilja, ali je sinoćnji napad sa smrtnim ishodom do sada najteži incident.

Napad su osudile sve političke partije u Grčkoj. Uhapšeni napadač trebalo bi uskoro da se pojavi pred tužilaštvom. Iako Zlatna zora negira da je neonacistička organizacija, njihovi članovi često izražavaju poštovanje prema Adolfu Hitleru.

Zlatna zora je na izborima održanim prošle godine osvojila sedam odsto glasova. Poslednje ankete ukazuju da uživaju podršku od 12 odsto u grčkog javnog mnjenja.

Grčki predsednik Karolos Papuljas izrazio je danas ogorčenje zbog ubistva levičarskog aktiviste, muzičara Pavlosa Fisasa, i založio se za oštriju borbu protiv fašizma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukob policije i demonstranata u Grčkoj

Izvor: Akter, 18.Sep.2013

U Atini je došlo do sukoba između policije i demonstranata koji su učestvovali u antifašističkoj povorci u blizini mesta gde je juče izboden jedan aktivista

Nastavak na Akter...

Suzavac na ulicama Atine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2013

Na ulicama Atine večeras je došlo do sukoba policije i demonstranata, koji su izašli kako bi izrazili protest zbog ubistva hip-hop muzičara za koje se sumnjiči jedan neonacista, izvestili su grčki mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.