Британски министар Камроз честитао Србији на председавању „GPAI“

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 20:16

Британски министар Камроз честитао Србији на председавању „GPAI“

Британски министар задужен за област вештачке интелигенције Џонатан Камроз честитао је данас Србији поводом председавања Глобалним партнерством за вештачку интелигенцију „GPAI“, истакавши да се радује блиској сарадњи са Србијом на унапређењу одговорног развоја и коришћења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вештачке интелигенције. Фото: Pixabay/geralt “Честитамо Србији на избору за председавајућег Глобалним партнерством за вештачку интелигенцију! Радујемо се блиској сарадњи са Србијом на унапређењу одговорног развоја и употребе вештачке интелигенције“, написао је Камроз на мрежи X.
Председник Србије Александар Вучић у четвртак је саопштио да ће Србија у наредне три године председавати Глобалном партнерству за вештачку интелигенцију, и то у првој и трећој години као помоћни председавајући, а у другој години као главни председавајући, оценивши да је то „величанствена вест за Србију“.
„GPAI“ је иницијатива која тежи да успостави глобалне стандарде и правила за развој вештачке интелигенције, као и да убрза развој вештачке интелигенције глобално, основана 2020. године, на инцијативу председника Републике Француске Емануела Макрона и премијера Канаде Џастина Трудоа.
Секретаријат „GPAI“ је при Организацији за економску сарадњу и развој, а експертски центри су у Монтреалу и Паризу, док ће нови бити отворен у Јапану.
Србија је примљена пре мало више од годину дана, као једна од 29 чланица, консензусом. Међу најзначајнијим члановима су САД, Уједињено Краљевство, Индија, Јапан, Јужна Кореја, Бразил, Француска, Немачка, Турска, ЕУ и друге земље.
Kremlj: Putin pomilovao 52 osuđenice na Međunarodni dan žena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британски министар Камроз честитао Србији на председавању „GPAI“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.