GOTOVO JE, DECO, VIŠE NE MORATE DA NOSITE MASKE! Cika, vriska, veselje - epidemija je iza nas! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 10:36

"GOTOVO JE, DECO, VIŠE NE MORATE DA NOSITE MASKE!" Cika, vriska, veselje - epidemija je iza nas! (VIDEO)

Izraelski đaci više ne moraju da nose maske u učionicama

Najlepši snimak od početka pandemije korona virusa kruži internetom i ljudi su oduševljeni onim što vide. Naime, u utorak učenici jedne osnovne škole u Izraelu dobili su najradosnije obaveštenje od svoje učiteljice - više ne moraju da nose maske u učionici!

Učiteljica na snimku deci saopštava veliku vest:

- Želim da vas informišem da je vlada odlučila da vam od danas maske više nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potrebne.

U tom trenutku nastaje opšta radost u učionici i deca počinju da skaču od veselja što prvi put, nakon duge godine pandemije iza sebe, mogu da žive kao nekada.

The moment the teacher tells her pupils that as of now no more masks are required in the State of Israel.

pic.twitter.com/RUEYlKYcck

— Rick Smol (@RickSmol) June 15, 2021

Izrael je, zahvaljujući najvećoj kampanji vakcinacije na svetu, smanjio broj zaraženih i izašao iz korona krize. Tokom poslednjeg meseca beleži na dnevnom nivou jedan ili nijedan smrtni slučaj povezan sa korona virusom pa je vlada zato odlučila da ukine obavezu nošenja maski.

Ipak, maske će ostati obavezne za nevakcinisane pacijente u bolnicama i za  medicinsko osoblje kao i za ljude kojima je određen karantin i putnike na komercijalnim letovima. U aprilu ove godine Izrael je ukinuo obavezno nošenje maski napolju.

Oko 55 odsto izraelske populacije od 9.3 miliona stanovnika je vakcinisano sa obe doze, a počela je i vakcinacija dece od 12-15 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.