GOTOV UVIĐAJ! Ovako je došlo do stravične nesreće u Hrvatskoj - u autobusu smrti poginulo 12 osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2022, 18:33

GOTOV UVIĐAJ! Ovako je došlo do stravične nesreće u Hrvatskoj - u autobusu smrti poginulo 12 osoba

U cilju utvrđivanja načina i uzroka saobraćajne nesreće državno tužilaštvo naložilo je obdukciju smrtno stradalih osoba.

Uviđajem saobraćajne nesreće poljskog autobusa u kojoj je na auto-putu kod Breznice život izgubilo 12 osoba utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, a u cilju utvrđivanja uzroka nesreće naložena je obdukcija stradalih i veštačenje alkoholisanosti vozača.

Uviđaj nesreće koja se dogodila u subotu oko 5,25 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sati na auto-putu Goričan - Zagreb u smeru Zagreba kod mesta Breznica sprovela je u prethodnom postupku zamenica varaždinske županijske državne tužiteljke zajedno s policijskim službenicima varaždinske policije, izvestilo je na svojim internetskim stranicama Državno tužilaštvo.

Prema dosad prikupljenim podacima, do saobraćajne nesreće došlo je na način da je vozač autobusa registrovanog u Poljskoj izgubio kontrolu nad upravljačem vozila koje je skrenulo u desnu stranu, probilo zaštitnu ogradu i sletelo izvan auto-puta.

U nesreći je smrtno stradalo 12 osoba iz autobusa, među kojima je i vozač autobusa, svi državljani Poljske.

U cilju utvrđivanja načina i uzroka saobraćajne nesreće državno tužilaštvo naložilo je obdukciju smrtno stradalih osoba, veštačenje alkoholisanosti vozača autobusa i sprovođenje drugih potrebnih izvida i dokaznih radnji.

U poljskom autobusu koji je jutros sleteo s auto-puta bile su 44 osobe - 42 putnika i dva vozača, 12 osoba je smrtno stradalo a na lečenju su trenutno 32 osobe, izvestio je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović ispred bolnice u Varaždinu.

Ministar zdravlja Vili Beroš rekao je prilikom obilaska povređenih u Varaždinu da je 19 osoba teže a 13 lakše povređeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVO KAKO JE DOŠLO DO JEZIVE NESREĆE U Hrvatskoj poginulo 12 osoba: Završen uviđaj, oglasilo se tužilaštvo

Izvor: Blic, 06.Avg.2022

U Hrvatskoj je završen uviđanj tragične nesreće poljskog autobusa u kojoj je 12 osoba izgubilo život i utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad volanom.

Nastavak na Blic...

Utvrđeno kako je došlo do stravične nesreće poljskog autobusa

Izvor: B92, 06.Avg.2022

Uviđajem nesreće poljskog autobusa u kojoj je na autoputu kod hrvatske Breznice život izgubilo 12 osoba, utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad volanom...U cilju utvrđivanja uzroka nesreće naložena je obdukcija stradalih i veštačenje alkoholisanosti vozača...Prema dosad prikupljenim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.