GOTOV JE Progovorio jedan od najbližih saradnika Donalda Trampa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023, 20:57

"GOTOV JE" Progovorio jedan od najbližih saradnika Donalda Trampa (VIDEO)

Tramp će se u utorak pojaviti pred sudom u Majamiju i suočiti se sa desetinama optužbi za nezakonito zadržavanje poverljivih informacija.

Vilijam Bar, bivši američki državni tužilac koji je služio tokom perioda kada je Donald Tramp bio predsednik SAD-a, rekao je da je bivši predsednik "gotov" ako se pokažu da su tvrdnje da je pogrešno rukovao poverljivim dokumentima tačne.

Bar je kritikovao svog bivšeg šefa i rekao da nema pravo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čuva dosijee koji su navodno pronađeni u njegovoj kući.

On je više puta negirao da je počinio bilo kakvo nedelo.

“If half of what Andy McCarthy said...is true then he’s toast. Very detailed indictment. Very, very damming. This idea of presenting Trump a victim of a witch hunt is ridiculous. Yes, he’s been a victim in the past...but this is much different” – William Barr on #FoxNewsSunday pic.twitter.com/2MNcc9VsOW

— Brent Baker 🇺🇦 (@BrentHBaker) June 11, 2023

Govoreći za Fox News u nedelju, Bar, koji je bio državni tužilac od februara 2019. do decembra 2020. na strani je optužnice od 37 tačaka koju je u petak objavio specijalni tužilac Džek Smit.

- Bio sam šokiran stepenom osetljivosti ovih dokumenata i koliko ih je bilo... i mislim da su tačke u kojima se navodi da je on namerno zadržao te dokumente, na osnovu Zakona o špijunaži, osnovane. Ako je čak i polovina istinita, onda je on gotov. To je vrlo detaljna optužnica i veoma je osuđujuća - rekao je Bar.

Ovaj 73-godišnjak je nekada bio jedan od najbližih Trampovih saveznika, ali ga je sve više kritikovao otkako je napustio funkciju. Ubrzo nakon što je dao intervju, Tramp ga je opisao kao "nezadovoljnog bivšeg radnika" i "lenjog državnog tužioca koji je bio slab i potpuno neefikasan".

Mnogi istaknuti republikanci oklevaju da kritikuju bivšeg predsednika, koji je favorit da bude predsednički kandidat stranke 2024. godine, i umesto toga su targetirali Ministarstvo pravde i širu istragu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TRAMP STIGAO U ZGRADU SUDA U MAJAMIJU: Evo šta je poručio kako se oseća pred početak procesa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 20:28

Tramp se suočava sa desetinama optužbi za nezakonito zadržavanje poverljivih informacija, uključujući i neke o nuklearnim tajnama...Bivši američki predsednik, Donald Tramp, stigao je u sud u Majamiju zbog optužbi za pogrešno rukovanje tajnim dosijeima nacionalne bezbednosti...Tramp je stigao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.